Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Ayurveda
Ayurveda

Home - Profile - Archives

Vervanging van afweercellen bij kankerpatienten geeft nieuwe hoop.

Posted on 30/6/2008 at 12:49 - Post Comment

In een Belgische krant las ik het volgende interessante artikel: "Tumorvrije" muis wekt nieuwe hoop in strijd tegen kanker

BRUSSEL - (Belga) In de zoektocht naar een middel tegen kanker is volgens de Independent on Sunday een belangrijke doorbraak geboekt. Want de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het licht op groen gezet voor klinische proeven op mensen en dat met een techniek die bij muizen spectaculaire resultaten heeft opgeleverd.

Meer dan twintig kankerpatiƫnten zullen nu dezelfde therapie krijgen toegediend als de laboratoriummuizen, in de hoop dat deze aanpak ook bij hen zal maken dat het immuunsysteem de ziekte intoomt. Centraal bij dit experiment staan granulocyten, witte bloedcellen die de muizen kankervrij maakten en die, afkomstig van gezonde donoren, in laboratoriumproeven ook in staat bleken om menselijke prostaat- en borstkankercellen te vernietigen, zonder normale cellen aan te tasten. Op basis van die proeven geloven wetenschappers nu dat een klinische toepassing even succesvol zal zijn bij mensen als bij muizen. In het kort komt het neer op het volgende: de witte bloedlichaampjes van de patient worden vervangen via een bloedtransfusie door nieuwe bloedlichaampjes.

Dit zijn afweercellen die de kankercellen bij de patient herkennen als ziekmakend.

Het is een interessante optie voor kankerpatienten omdat het een relatief eenvoudige oplossing is en zo het laat zien ook hoopgevend.


« Last Page :: Next Page »