Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Ayurveda
Ayurveda

Home - Profile - Archives

Verslag Ayurveda Beurs 2de Kerstdag 2007

Posted on 27/12/2007 at 08:51 - Post Comment

Oud en wijs is Goud.

Dat bleek wederom tijdens het 2deKerstdag programma over ‘het belang van de natuur’ georganiseerd door het Europa Ayurveda College in Witharen.

De mensen die deelnamen aan dit programma waren in de leeftijd van 50 tot 90 jaar. Prachtige echtparen met lachende gezichten die de moed hebben om te beginnen aan een aantal revolutionaire acties voor zichzelf en hun familie.

Het programma begon met de opening van deze 2de kerstdag met het aansteken van een kaars door de 2 jarige Prema Florussen. Prema is dol op alles wat groeit en bloeit. Vlakbij haar huis groeit een enorme boom. Deze boom is Prema’s beste vriend. Met het dansende vlammetje van de kaars zegende zij alle bezoekers en toen kon het programma beginnen.

Vighnesh Maharaj toonde een film over de geheimen van Ayurvedische geneesmiddelen. Deze prachtige educatieve film opende de ogen van de vele bezoekers uit de provincie Overijssel voor deze oude wijsheid.

Cor Peters gaf een demonstratie over Ayurveda Massages en vertelde over het enorme helende effect hiervan op het lichaam. Ayurvedische  massage verjongen de lichaamsweefsels en herstellen de energie. Je voelt je fitter en energieker na een dergelijke massage.

Een van de bezoekers die lijdt aan pijnlijke en stijve spieren wilde zo’n massage wel eens proberen. Na amper 10 minuten stond hij op en verbaasde zich over hoe effectief deze korte behandeling was. ‘Ik voel dat het echt helpt’ vertelde hij aan zijn vrouw die aandachtig toekeek. Peters vertelde dat Ayurvedische massages heel goed zijn voor allerlei soorten spierpijnen en aandoeningen zoals artritis, reuma en pijnlijke gewrichten.

Op een lange tafel stonden allerlei verschillende Ayurveda producten uitgestald zoals massage oliën, zalven op basis van Ayurvedische kruiden,  kruiden vloeistoffen, poeders, pillen en tabletten. Peters legde uit hoe je deze medicijnen gebruikt ter voorkoming van allerlei ziekten en hoe deze kruiden en voedingssupplementen je weerstand kunnen verhogen. ‘Dit is veel beter dan een grieppil,’  grapte een van de bezoekers na deze uitleg.

Dr. Mohana vertelde over de enorme medicinale werking van vijf verschillende naaldbomen. Deze naaldbomen komen oorspronkelijk uit de Himalaya maar kunnen ook uitstekend in Nederland  groeien.  Deze vijf bomen bevatten zoveel medicinale eigenschappen dat hiermee bijna alle ziekten in Nederland genezen kunnen worden.

Na al deze informatie konden de bezoekers zich tegoed doen aan een overheerlijke vegetarische maaltijd. Alle groenten – hoe kan het ook anders – komen uit eigen tuin en zijn biologisch gekweekt. Het eten was zo lekker en compleet dat niemand vlees of vis gemist heeft.

‘Dit beste mensen is uw eerste en belangrijkste medicijn. Goed voedsel wat met aandacht en liefde bereid en biologisch gekweekt is, zei Peters.’

De dag werd afgesloten met een gebed om Moeder natuur te bedanken voor haar geschenken aan deze wereld.

Dit programma wordt voortgezet tot 31 december 2007 van 19:00 tot 22:00.

www.ayu.nl T 0523-677208


Last Page :: Next Page